Alliance ’22 eerste vereniging met OneLove op het shirt

03 mei 2022

Alliance ’22 presenteerde vandaag het nieuwe wedstrijdshirt. De komende vijf jaar draagt de Haarlemse club het OneLove-logo op de mouw. Daarmee is het de eerste amateurvereniging die – in navolging van clubs in het betaald voetbal – tijdens wedstrijden dit logo draagt, dat staat voor verbinding en het overbruggen van verschillen. Het eerste nieuwe shirt wordt overhandigd aan Houssin Bezzai, programmamanager van Ons Voetbal Is Van Iedereen bij de KNVB.

“Wij geloven in de verbindende kracht van voetbal en staan vierkant achter de OneLove boodschap. De actie gaat verder dan alleen het dragen van het logo. Iedereen moet zich welkom, thuis en veilig voelen bij Alliance. Dit gedachtegoed zit ingebakken in ons club-DNA. We vinden het belangrijk om hier aandacht aan te blijven geven; in gedrags- en omgangsvormen maar ook in de opleiding van trainers en spelers”, aldus Robert Graat, voorzitter van de vereniging die in november 100 jaar bestaat.

Logopakket

Andere verenigingen kunnen ook het OneLove-logo op het wedstrijdshirt laten drukken. Het logopakket is hier te downloaden. Het is niet toegestaan om de OneLove-logo’s voor commerciële doeleinden te gebruiken.

 

Campagne

OneLove ging in 2020 van start en benadrukt de verbindende kracht die het voetbal heeft voor miljoenen mensen uit alle lagen van de samenleving. Elke voetballiefhebber heeft tenslotte minimaal één ding gemeen: de liefde voor het voetbal. De campagne kreeg eerder bekendheid door onder meer de boarding en andere uitingen bij de wedstrijden van Oranje en door statements, die via advertenties en video’s werden gepubliceerd. In maart konden 11 spelers van het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen met persoonlijke quotes het grote publiek inspireren voor dit thema via abri’s, advertenties en social media posts. De speciale OneLove-aanvoerdersbanden zijn inmiddels gedragen door de aanvoerders van Oranje, alle teams in het betaald voetbal en veel teams in het amateurvoetbal. Een aanvoerder is op elk niveau een rolmodel.

De OneLove-campagne is een van de twintig onderdelen van Ons Voetbal Is Van Iedereen, het gezamenlijke plan van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen en de Rijksoverheid om discriminatie in het voetbal te bestrijden. Deze twintig onderdelen zijn verdeeld over vier elkaar aanvullende pijlers: bewustwording, samenwerking, signaleren en sanctioneren.