Welkom op de site van Ons Voetbal is van Iedereen.

Voetbal brengt mensen samen. Miljoenen voetballiefhebbers met soms totaal verschillende achtergronden ontmoeten elkaar op en rond het veld. Deze verbindende rol maakt het voetbal inspirerend en extra waardevol voor de samenleving. Tegelijkertijd zien we dat waar veel mensen samenkomen helaas ook racisme en discriminatie voorkomen. Ook in het voetbal. Uitsluiting beschadigt zowel mensen als het voetbal en waar dat voor staat: samenbrengen. Het moet daarom met alle middelen worden bestreden.

In 2020 ging het programma Ons Voetbal Is Van Iedereen (OVIVI) van start. Sindsdien zijn er veel nieuwe stappen gezet en zijn bestaande maatregelen aangescherpt. De aanpak van racisme en discriminatie vraagt om een lange adem en daarom krijgt OVIVI een vervolg: OVIVI 2.

We zijn op de achtergrond druk bezig de website om te zetten naar OVIVI 2. Ben je alvast benieuwd naar de nieuwe plannen? Check hieronder het complete plan voor de aankomende jaren of bekijk alle 22 onderdelen in één overzicht.

Heb je vragen of heb je suggesties? Stuur ons een mail via onsvoetbalisvaniedereen@knvb.nl

Jacinta Lieuwes

Jacinta Lieuwes is voorzitter van voetbalclub ODIN’59 uit Heemskerk. De leden konden zich unaniem vinden in de kandidatuur en zo werd Jacinta in 2017 de eerste vrouwelijke voorzitter van ODIN’59. Ze heeft een brede ervaring binnen het voetbal als andere sporten als o.a. procesbegeleider en leercoach Besturen Met Impact. Ook is Jacinta lid van Commissie Mijnals die is opgezet om de KNVB in kennis en daad te helpen in het realiseren van hun ambities op het gebied van racisme, discriminatie en inclusie in het voetbal.