Welkom op de site van Ons Voetbal is van Iedereen.

Voetbal brengt mensen samen. Miljoenen voetballiefhebbers met soms totaal verschillende achtergronden ontmoeten elkaar op en rond het veld. Deze verbindende rol maakt het voetbal inspirerend en extra waardevol voor de samenleving. Tegelijkertijd zien we dat waar veel mensen samenkomen helaas ook racisme en discriminatie voorkomen. Ook in het voetbal. Uitsluiting beschadigt zowel mensen als het voetbal en waar dat voor staat: samenbrengen. Het moet daarom met alle middelen worden bestreden.

In 2020 ging het programma Ons Voetbal Is Van Iedereen (OVIVI) van start. Sindsdien zijn er veel nieuwe stappen gezet en zijn bestaande maatregelen aangescherpt. De aanpak van racisme en discriminatie vraagt om een lange adem en daarom krijgt OVIVI een vervolg: OVIVI 2.

We zijn op de achtergrond druk bezig de website om te zetten naar OVIVI 2. Ben je alvast benieuwd naar de nieuwe plannen? Check hieronder het complete plan voor de aankomende jaren of bekijk alle 22 onderdelen in één overzicht.

Heb je vragen of heb je suggesties? Stuur ons een mail via onsvoetbalisvaniedereen@knvb.nl

Roos Brouwer

Roos Brouwer is senior voetbalontwikkelaar bij de KNVB. Eerder was ze onder andere trainer van AGOVV Apeldoorn o.15, Vitesse Arnhem o.17 (assistent) en PEC Zwolle Vrouwen (assistent). In haar huidige rol is ze veel bezig met jongens en meiden in het voetbal. Zo merkt ze vaak dat in de praktijk de aanname wordt gedaan dat meiden ‘voor de lol’ voetballen en dat de behoeften van jongens over het algemeen meer in het ‘beter worden’ ligt. Volgens Brouwer klopt dit niet en hebben jongens en meiden dezelfde drijfveren.