Welkom op de site van Ons Voetbal is van Iedereen.

Voetbal brengt mensen samen. Miljoenen voetballiefhebbers met soms totaal verschillende achtergronden ontmoeten elkaar op en rond het veld. Deze verbindende rol maakt het voetbal inspirerend en extra waardevol voor de samenleving. Tegelijkertijd zien we dat waar veel mensen samenkomen helaas ook racisme en discriminatie voorkomen. Ook in het voetbal. Uitsluiting beschadigt zowel mensen als het voetbal en waar dat voor staat: samenbrengen. Het moet daarom met alle middelen worden bestreden.

In 2020 ging het programma Ons Voetbal Is Van Iedereen (OVIVI) van start. Sindsdien zijn er veel nieuwe stappen gezet en zijn bestaande maatregelen aangescherpt. De aanpak van racisme en discriminatie vraagt om een lange adem en daarom krijgt OVIVI een vervolg: OVIVI 2.

We zijn op de achtergrond druk bezig de website om te zetten naar OVIVI 2. Ben je alvast benieuwd naar de nieuwe plannen? Check hieronder het complete plan voor de aankomende jaren of bekijk alle 22 onderdelen in één overzicht.

Heb je vragen of heb je suggesties? Stuur ons een mail via onsvoetbalisvaniedereen@knvb.nl

Sam de Vor

Sam de Vor

Met zijn ruime ervaring als programmamanager (en voorheen diverse rollen) bij NOC*NSF probeert Sam een bijdrage te leveren aan de (door)ontwikkeling van de sport en beweegsector. Bij NOC*NSF is hij sinds 2019 verantwoordelijk als programmamanager voor een inclusieve en positieve sportcultuur. Zo heeft hij het Nationaal Sportakkoord II samen met VSG, POS en VWS gecoördineerd en meegeschreven én is nauw betrokken geweest in de uitvoering van Sportakkoord I en II. Meest recent was hij ook betrokken bij de doorontwikkeling van de Handreiking gender- en seksediverse personen, een handreiking om de inclusie van sporters.