Welkom op de site van Ons Voetbal is van Iedereen.

Voetbal brengt mensen samen. Miljoenen voetballiefhebbers met soms totaal verschillende achtergronden ontmoeten elkaar op en rond het veld. Deze verbindende rol maakt het voetbal inspirerend en extra waardevol voor de samenleving. Tegelijkertijd zien we dat waar veel mensen samenkomen helaas ook racisme en discriminatie voorkomen. Ook in het voetbal. Uitsluiting beschadigt zowel mensen als het voetbal en waar dat voor staat: samenbrengen. Het moet daarom met alle middelen worden bestreden.

In 2020 ging het programma Ons Voetbal Is Van Iedereen (OVIVI) van start. Sindsdien zijn er veel nieuwe stappen gezet en zijn bestaande maatregelen aangescherpt. De aanpak van racisme en discriminatie vraagt om een lange adem en daarom krijgt OVIVI een vervolg: OVIVI 2.

We zijn op de achtergrond druk bezig de website om te zetten naar OVIVI 2. Ben je alvast benieuwd naar de nieuwe plannen? Check hieronder het complete plan voor de aankomende jaren of bekijk alle 22 onderdelen in één overzicht.

Heb je vragen of heb je suggesties? Stuur ons een mail via onsvoetbalisvaniedereen@knvb.nl

Nederlands elftal in #OneLove warmloopshirts

16 november 2020

Het Nederlands elftal speelt tijdens de warming-up voor de oefeninterland tegen Spanje in een speciaal #OneLove shirt. Dit shirt zullen zij de aankomende twee jaar dragen. Ook de OranjeLeeuwinnen zullen vanaf 27 november tijden hun eerste (oefen)wedstrijd te zien zijn in dit warmloopshirt.

Het is bijna een jaar geleden dat Oranje-spelers Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum namens Oranje een statement naar buiten brachten dat internationaal veel aandacht heeft gekregen. Dat gebeurde nadat Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistisch werd bejegend door aanhang van FC Den Bosch.

Nu een jaar later, ondersteunen zij met de #OneLove warmloopshirts de gezamenlijke boodschap dat we vóór verbinding zijn en tégen discriminatie, in welke vorm dan ook.