ONELOVE: FOOTBALL HAS THE POWER TO UNITE PEOPLE

Voetbal verbindt mensen over de hele wereld. Verschillen doen er niet toe omdat alle voetballers en voetballiefhebbers minimaal één ding gemeen hebben: de liefde voor het voetbal. Met de OneLove-campagne draagt het voetbal uit dat we vóór verbinding en dus tegen alle vormen van discriminatie zijn. De kleuren van het OneLove-logo symboliseren ras en afkomst (rood/zwart/groen) en alle gender identiteiten en seksuele geaardheden (roze/geel/blauw). ‘Football has the power to unite people’ is geïnspireerd op een quote van Nelson Mandela, die behalve een legendarische vrijheidsstrijder ook een groot voetballiefhebber was.

Op 26 september 2020 was de aftrap van deze campagne met een open brief die is ondertekend door ruim 60 partijen en clubs in het voetbal. Sindsdien hebben het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen OneLove omarmd. Op elk niveau, van het betaald voetbal tot de amateurs, hebben aanvoerders met de OneLove-band om de arm gespeeld omdat de aanvoerder op elk niveau een rolmodel is. Inmiddels is de Nederlandse OneLove-campagne ook overgenomen in het buitenland. Kijk voor het nieuws over OneLove op deze pagina.

OneLove is één van de twintig onderdelen van het aanvalsplan tegen racisme en discriminatie in het voetbal: Ons voetbal is van iedereen.

Play

Laatste updates

Onze aanpak

Met deze campagne richten we ons op alle voetballiefhebbers in het betaald voetbal en amateurvoetbal.

De campagne ‘One Love – voetbal verbindt’ is één van de acties uit het plan ‘Ons voetbal is van iedereen – samen zetten we racisme en discriminatie buitenspel’ en is gericht op bewustwording en het aanmoedigen van positief gedrag. Met deze campagne richten we ons op alle voetballiefhebbers in het betaald voetbal en amateurvoetbal. Het is aan de stille meerderheid om de norm uit te dragen: discriminatie hoort niet thuis in het voetbal. Want voetbal verbindt ons juist.

De campagne wordt voetbalbreed gedragen en ondersteund door alle supporters van de One Love gedachte.