Wat is One Love?

Geen enkele sport treft zo’n breed en uiteenlopend publiek als het voetbal. Als vanzelf worden mensen vanuit alle lagen van de samenleving samengebracht door de liefde voor het spel. Deze gezamenlijke passie maakt geen onderscheid tussen ras, huidskleur, seksuele geaardheid, cultuur, geloof, nationaliteit, gender, leeftijd… De bal zorgt altijd voor samenhorigheid en verbinding.

Onze campagne is gericht op deze verbinding. Op wat we met elkaar gemeen hebben, op dezelfde taal die we spreken, op dezelfde passie die we beleven. We focussen ons op de kracht van het voetbal. Want aan welke kant je ook staat, welke achtergrond je ook hebt, in het voetbal ontmoet je elkaar in het midden.

Voetbal is niet het probleem, voetbal is de oplossing. Vanuit dat ene dat ons bindt: de liefde voor het spel.

Play
Onze aanpak

Met deze campagne richten we ons op alle voetballiefhebbers in het betaald voetbal en amateurvoetbal.

De campagne ‘One Love – voetbal verbindt’ is één van de acties uit het plan ‘Ons voetbal is van iedereen – samen zetten we racisme en discriminatie buitenspel’ en is gericht op bewustwording en het aanmoedigen van positief gedrag. Met deze campagne richten we ons op alle voetballiefhebbers in het betaald voetbal en amateurvoetbal. Het is aan de stille meerderheid om de norm uit te dragen: discriminatie hoort niet thuis in het voetbal. Want voetbal verbindt ons juist.

De campagne wordt voetbalbreed gedragen en ondersteund door alle supporters van de One Love gedachte.