OneLove: Voetbal Verbindt

Voetbal verbindt mensen over de hele wereld. Verschillen doen er niet toe omdat alle voetballers en voetballiefhebbers minimaal één ding gemeen hebben: de liefde voor het voetbal. Met de OneLove campagne dragen wij – Oranje, KNVB en andere partijen in het voetbal – uit dat we vóór verbinding en dus tegen uitsluiting en alle vormen van discriminatie zijn.

OneLove is één van de twintig onderdelen van het aanvalsplan tegen racisme en discriminatie in het voetbal: Ons voetbal is van iedereen.

Op 26 september 2020 was de aftrap van deze campagne met een open brief die is ondertekend door ruim 60 partijen en clubs in het voetbal. Sindsdien hebben het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen OneLove omarmd met onder meer social media posts en het OneLove logo op de warmingup shirts. Alle aanvoerders in het betaald voetbal spelen rond Coming Out Day met de OneLove aanvoerdersband om te onderschrijven dat iedereen in het voetbal zichzelf moet kunnen zijn.

Zondag 27 juni draagt de aanvoerder van het Nederlands elftal de speciale OneLove-aanvoerdersband om onze boodschap uit te dragen op EURO2020. Tijdens de Olympische Spelen in Tokio droegen de OranjeLeeuwinnen OneLove-speldjes op hun trainingsjack.

English: https://www.knvb.com/news/extra/diversity/1225/onelove-football-brings-people-together-not-apart

Play

Laatste updates

Onze aanpak

Met deze campagne richten we ons op alle voetballiefhebbers in het betaald voetbal en amateurvoetbal.

De campagne ‘One Love – voetbal verbindt’ is één van de acties uit het plan ‘Ons voetbal is van iedereen – samen zetten we racisme en discriminatie buitenspel’ en is gericht op bewustwording en het aanmoedigen van positief gedrag. Met deze campagne richten we ons op alle voetballiefhebbers in het betaald voetbal en amateurvoetbal. Het is aan de stille meerderheid om de norm uit te dragen: discriminatie hoort niet thuis in het voetbal. Want voetbal verbindt ons juist.

De campagne wordt voetbalbreed gedragen en ondersteund door alle supporters van de One Love gedachte.