Welkom op de site van Ons Voetbal is van Iedereen.

Voetbal brengt mensen samen. Miljoenen voetballiefhebbers met soms totaal verschillende achtergronden ontmoeten elkaar op en rond het veld. Deze verbindende rol maakt het voetbal inspirerend en extra waardevol voor de samenleving. Tegelijkertijd zien we dat waar veel mensen samenkomen helaas ook racisme en discriminatie voorkomen. Ook in het voetbal. Uitsluiting beschadigt zowel mensen als het voetbal en waar dat voor staat: samenbrengen. Het moet daarom met alle middelen worden bestreden.

In 2020 ging het programma Ons Voetbal Is Van Iedereen (OVIVI) van start. Sindsdien zijn er veel nieuwe stappen gezet en zijn bestaande maatregelen aangescherpt. De aanpak van racisme en discriminatie vraagt om een lange adem en daarom krijgt OVIVI een vervolg: OVIVI 2.

We zijn op de achtergrond druk bezig de website om te zetten naar OVIVI 2. Ben je alvast benieuwd naar de nieuwe plannen? Check hieronder het complete plan voor de aankomende jaren of bekijk alle 22 onderdelen in één overzicht.

Heb je vragen of heb je suggesties? Stuur ons een mail via onsvoetbalisvaniedereen@knvb.nl

OneLove prominent in FIFA23 van EA Sports

17 maart 2023

Met de OneLove-campagne spreekt het voetbal zich uit vóór verbinding en tegen racisme en alle vormen van discriminatie. Rondom de internationale dag tegen racisme en discriminatie (21 maart) gebeurt dit opnieuw in het betaald voetbal, amateurvoetbal en schoolvoetbal. Nieuw dit jaar is de toevoeging van OneLove aan de game FIFA23, in samenwerking met EA Sports. Spelers kunnen een speciaal OneLove-tenue vrijspelen, evenals een set aan stadionuitingen waarmee ze hun stadion in de game kunnen upgraden en zo hun steun voor de campagne kunnen laten zien.

OneLove is een belangrijke boodschap die het DNA van het voetbal raakt: voetbal speel en beleef je samen. De liefde voor het voetbal brengt miljoenen mensen bij elkaar. Dat is het mooie en unieke van voetbal. Racisme en discriminatie sluiten mensen uit en staan dus haaks op waar het voetbal voor staat. Met de uitbreiding naar FIFA23, bereikt OneLove nog meer (jonge) mensen. Naast de bewustwordingscampagne, bestaat OneLove ook uit een trainingsaanbod voor verenigingen gericht op de kracht van diversiteit. OneLove is een van de twintig onderdelen van het aanvalsplan van de Rijksoverheid, KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie tegen racisme en discriminatie in het voetbal: ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’.