Welkom op de site van Ons Voetbal is van Iedereen.

Voetbal brengt mensen samen. Miljoenen voetballiefhebbers met soms totaal verschillende achtergronden ontmoeten elkaar op en rond het veld. Deze verbindende rol maakt het voetbal inspirerend en extra waardevol voor de samenleving. Tegelijkertijd zien we dat waar veel mensen samenkomen helaas ook racisme en discriminatie voorkomen. Ook in het voetbal. Uitsluiting beschadigt zowel mensen als het voetbal en waar dat voor staat: samenbrengen. Het moet daarom met alle middelen worden bestreden.

In 2020 ging het programma Ons Voetbal Is Van Iedereen (OVIVI) van start. Sindsdien zijn er veel nieuwe stappen gezet en zijn bestaande maatregelen aangescherpt. De aanpak van racisme en discriminatie vraagt om een lange adem en daarom krijgt OVIVI een vervolg: OVIVI 2.

We zijn op de achtergrond druk bezig de website om te zetten naar OVIVI 2. Ben je alvast benieuwd naar de nieuwe plannen? Check hieronder het complete plan voor de aankomende jaren of bekijk alle 22 onderdelen in één overzicht.

Heb je vragen of heb je suggesties? Stuur ons een mail via onsvoetbalisvaniedereen@knvb.nl

Ruim 50 partijen ondertekenen OneLove-statement

17 maart 2023

Vandaag staat in het AD een statement waarmee de OneLove-actie in het voetbal van aankomend weekend wordt ingeleid. Dit statement is ondertekend door alle betaald voetbalorganisaties, leagues, belangengroepen voor coaches, scheidsrechters en het amateurvoetbal, de KNVB en andere partijen die bij de strijd tegen racisme en discriminatie zijn betrokken, zoals de Rijksoverheid. De OneLove-actie staat in het teken van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart.

OneLove is een gezamenlijke campagne van het voetbal vóór verbinding en tegen racisme en alle vormen van discriminatie in de samenleving. Het is een belangrijke boodschap die het DNA van het voetbal raakt: voetbal speel en beleef je altijd samen, terwijl racisme en discriminatie sommigen uitsluiten. Iedereen moet zich welkom voelen in het voetbal. Komend weekend ziet men OneLove terug in het betaald voetbal, amateurvoetbal (veld en zaal), e_voetbal (als onderdeel van FIFA23) en later dit jaar ook het schoolvoetbal.

De OneLove-campagne loopt sinds 2020 en vormt één van de twintig onderdelen van ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’, het gezamenlijke aanvalsplan van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, Azerion Eredivisie Vrouwen en de Rijksoverheid tegen racisme en discriminatie. Deze twintig onderdelen zijn verdeeld over vier elkaar aanvullende pijlers: bewustwording, samenwerking, signaleren en sanctioneren. OneLove richt zich op bewustwording en is naast een campagne ook een trainingsaanbod voor amateurverenigingen met als thema: de kracht en kansen van diversiteit.