Georginio Wijnaldum draagt tijdens de achtste finale van EURO2020 een speciale OneLove-aanvoerdersband. Het Nederlands elftal speelt zondag in het Hongaarse Boedapest de eerste wedstrijd van de knock-outfase.

Wijnaldum: “Met het dragen van deze band willen wij als Oranje benadrukken dat wij staan voor inclusiviteit en verbinding. We zijn tegen elke vorm van uitsluiting en discriminatie. Wij hopen zo iedereen die zich waar ook ter wereld gediscrimineerd voelt te steunen”.

In november 2020 droeg het Nederlands elftal bij de wedstrijd Nederland – Spanje, voor het eerst warming-upshirts met het OneLove-logo. Ook bij de WK-kwalificatiewedstrijden in maart en de oefenwedstrijden in mei en juni prijkte het logo op deze shirts.

Voetbal verbindt mensen over de hele wereld. Verschillen doen er niet toe omdat alle voetballers en voetballiefhebbers minimaal één ding gemeen hebben: de liefde voor het voetbal. Met de OneLove campagne dragen we – Oranje, KNVB en andere partijen in het voetbal – uit dat we vóór verbinding en dus tegen uitsluiting en discriminatie zijn.