Statement voetbal: Iedereen is welkom

13 oktober 2021

Het komend weekend maakt het voetbal opnieuw het statement dat iedereen welkom is en niemand mag worden uitgesloten. Een boodschap die helaas nog steeds actueel en noodzakelijk is.

Dit statement vindt plaats in het weekend na International Coming Out Day en krijgt vorm dankzij allerlei regenboog-uitingen gericht op LHBTI-acceptatie en uitingen van OneLove, de campagne voor verbinding en dus tegen alle vormen van discriminatie. In de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Eredivisie zaalvoetbal mannen en Eredivisie zaalvoetbal vrouwen dragen alle trainers en de (assistent)scheidsrechters regenboogspeldjes en de aanvoerders OneLove-aanvoerdersbanden. ESPN heeft regenboogplopkappen, er zijn regenboogcornervlaggen en Telstar en Volendam spelen vrijdag de ‘vissersderby’ allebei in speciale eenmalige tenues. Op social media zal er volop aandacht zijn voor het statement en ook de amateurverenigingen zijn opgeroepen om zich bij de actie aan te sluiten. Op de KNVB Campus in Zeist zullen komend weekend uiteraard de regenboogvlaggen wapperen.

De actie is een initiatief van de Alliantie Gelijkspelen die bestaat uit de John Blankenstein Foundation, NOC*NSF, KNVB en KNHB, in samenwerking met onder meer de Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, VVCS, CBV en ESPN.

Zie ook: Ons voetbal is van iedereen – One Love