Oranje spreekt zich met OneLove-campagne uit vóór verbinding en tegen discriminatie

14 maart 2022

Een elftal bestaande uit spelers van het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen deelt in persoonlijk quotes hun ideeën over verbinding en discriminatie. Deze uitingen staan centraal in het nieuwe onderdeel van de OneLove-campagne, dat op maandag 14 maart van start gaat.

 

 

Het gaat om Daley Blind, Dominique Janssen, Frenkie de Jong, Gini Wijnaldum, Jill Roord, Lineth Beerensteyn, Memphis Depay, Merel van Dongen, Sari van Veenendaal, Shanice van de Sanden en Virgil van Dijk. Hun portret en woorden bereiken de komende weken een groot publiek via dagbladen, social media posts, arbi’s (1200 vlakken) bij voetballocaties, digitale schermen en een social media filter op Instagram voor iedereen die zich op dezelfde wijze wil uitspreken over deze onderwerpen.

OneLove ging in 2020 van start en benadrukt de verbindende kracht die het voetbal heeft voor miljoenen mensen uit alle lagen van de samenleving. Elke voetballiefhebber heeft tenslotte minimaal één ding gemeen: de liefde voor het voetbal. De campagne kreeg eerder bekendheid door onder meer de boarding en andere uitingen bij de wedstrijden van Oranje en door statements (door uiteenlopende partijen en personen ondertekend), die via advertenties en video’s werden gepubliceerd. De speciale OneLove-aanvoerdersbanden zijn inmiddels gedragen door de aanvoerders van Oranje, alle teams in het betaald voetbal en veel teams in het amateurvoetbal. Een aanvoerder is op elk niveau een rolmodel.
Zie ook: Ons voetbal is van iedereen – One Love

De OneLove-campagne is een van de twintig onderdelen van Ons Voetbal Is Van Iedereen, het gezamenlijke plan van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen en de Rijksoverheid om discriminatie in het voetbal te bestrijden. Deze twintig onderdelen zijn verdeeld over vier elkaar aanvullende pijlers: bewustwording, samenwerking, signaleren en sanctioneren.

Lees hier meer over Ons Voetbal Is Van Iedereen: Ons voetbal is van iedereen – Onze aanpak