Voetbalsupporters zingen 'Ik hou van jou'

09 mei 2022

Vanaf zondag 8 mei zingen voetbalsupporters ‘Ik hou van jou’, wat eerder werd vertolkt door Maribelle en Gordon. Het gaat om een speciale video van OneLove, de campagne van het voetbal vóór verbinding en (dus) tegen alle vormen van discriminatie.

De video is te zien op verschillende social kanalen en bij ESPN, en start met een donker beeld van tientallen personen met zwarte hoodies. Een van hen richt zich op en begint te zingen: ‘Ik hou van jou’. De groep supporters blijkt een divers gezelschap te zijn en zij zingen stuk voor stuk mee. De zwarte hoodies gaan op een gegeven moment uit en iedereen blijkt kleuren te dragen, van Oranje tot clubkleuren en regenboogvlaggen. De video wordt afgesloten met de tekst: Ondanks alle verschillen, houden we allemaal van hetzelfde. Ons voetbal is van iedereen. OneLove.

Play

Zondag 8 mei is een goed bekeken voetbaldag. Zo worden in de Eredivisie de topwedstrijden AZ – Ajax en Feyenoord – PSV gespeeld.

Campagne

OneLove ging in 2020 van start en benadrukt de verbindende kracht die het voetbal heeft voor miljoenen mensen uit alle lagen van de samenleving. Elke voetballiefhebber heeft tenslotte minimaal één ding gemeen: de liefde voor het voetbal. De campagne kreeg eerder bekendheid door onder meer de boarding en andere uitingen bij de wedstrijden van Oranje en door statements (door uiteenlopende partijen en personen ondertekend), die via advertenties en video’s werden gepubliceerd. In maart konden 11 spelers van het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen met persoonlijke quotes het grote publiek inspireren voor dit thema via abri’s, advertenties en social media posts. De speciale OneLove-aanvoerdersbanden zijn inmiddels gedragen door de aanvoerders van Oranje, alle teams in het betaald voetbal en veel teams in het amateurvoetbal. Een aanvoerder is op elk niveau een rolmodel.
Zie ook: Ons voetbal is van iedereen – One Love

De OneLove-campagne is een van de twintig onderdelen van Ons Voetbal Is Van Iedereen, het gezamenlijke plan van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen en de Rijksoverheid om discriminatie in het voetbal te bestrijden. Deze twintig onderdelen zijn verdeeld over vier elkaar aanvullende pijlers: bewustwording, samenwerking, signaleren en sanctioneren.

Lees hier meer over Ons Voetbal Is Van Iedereen: Ons voetbal is van iedereen – Onze aanpak

De speciale video is bedacht en geproduceerd door WeFilm en zal de komende tijd via verschillende kanalen worden ingezet.